Judion de la granja extra 710gram

5.10

Beschrijving

De Judión is een soort boon die gekenmerkt wordt door zijn grootte en wordt geoogst in La Granja de San Ildefonso (in Segovia), op de bergketen van Guadarrama.
Men denkt dat het uit Amerika was gebracht en geplant in La Granja aan het begin van de XVIIIe eeuw. Het werd door Filips de Ve gekocht. Tegenwoordig wordt het ook op andere delen van Spanje geoogst.
Het is een product van hoge kwaliteit.
Na een lange kooktijd in water (ongeveer een half uur) blijven ze intact en behouden hun zachtheid. Ze zijn wit van kleur of een beetje gelig. Het plant op zich kan langer zijn dan 2 m. Deze boon is mals en smakelijk.
Het wordt meestal gebruikt in traditionele gerechten van Segovia zoals stoofschotels, eenpansgerechten van vlees en groenten, etc. Vaak vindt men ook recepten gebaseerd op gevogelte: een van de meest populaire zijn gerechten met patrijs. Het neemt ook een belangrijke rol in het typische Asturiaanse gerecht, la fabada asturiana.
Deze bonen bezitten alles om als enige ingrediënt gebruikt te worden in een gerecht. Het is goed om het te eten met een krachtige wijn (bv. D.O.Ribera del Duero / Granada).

Inhoud: 710 gram. Uitlekgewicht: 525 gram.

Extra informatie

Gewicht 0.71 kg